Her kan du søgeInformation om vinduer og døre


Teknisk beskrivelse af vinduer og døre udført i træ

Alle vore vinduer og yderdøre er DVV-mærkede og under kontrol af Teknologisk Institut.

Beskrivelse
Bemærk at vore profiler kan afvige fra beskrivelsen da de opdateres løbende i forbindelse med produktudvikling.
Hvis du ønsker specifikke profiler eller andre ændringer – skal dette fremgå af ordrebekræftelsen for at være gældende.
Ønskes en teknisk beskrivelse af vinduer fremstillet af træ – alu eller plast – kontakt venligst Vinduespartiet.

Udvendige døre og vinduer af fyrretræ
Karme, rammer og sprosser er fremstillet af nordisk fyrretræ hjemkøbt med deklaration for kvaliteten. Træfugtigheden er 12 % (+/- 2%).
Side- og tapstykker i døre samt brede vinduesrammer er fremstillet af limtræ. Fyldninger er af krydsfiner, MDF eller fyr, alt efter type. Alle fyldninger er med højisolerende kerne. Døre leveres med hårdttræsbundstykke. Sidepartier og vinduer er med fyrretræsbundstykke. Bundglaslisten er med drypnæse. Alt er softline, d.v.s. at kanter er afrundet. Usunde knaster repareres med f.eks.kunstharpiks, eller knaster bortskæres og træet limes sammen igen i en fingerskarring.

Dimensioner (udvendig mål)
Karme: 44 x 115 mm eller 54 x 115 mm.
Rammer: 55 x 55 mm (topstyret, tophængt eller vendevindue >140 cm på én side 55 x 65 mm).
Sprosser: 55 x 42 mm eller påklæbede 22-24 x 12 mm udvendig og 22-24 x 9 mm indvendig.
Bundstykker: 32 x 115 mm (hårdttræ).
Vinduer er standard uden not for bundplade. Døre og rammer er monteret med aftagelig tætningsliste.
Alt er vacuumimprægneret mod råd og svamp i henhold til DS/EN599-1 (tidligere DS 2122 klasse B) eller beskyttet mod råd i henhold til DVVs øko-2 system.

Overfladebehandling                                 
Overfladebehandling er grundmaling med Teknos Primer og færdigmaling med Teknos Topcoat før beslåning og glasmontering. Supplerende henvises til FORVENTET UDFALD AF INDUSTRIELT OVERFLADEBEHANDLEDE TRÆELEMENTER. På kittede elementer er kitfalsen udført med hvid 1-komponent højelastisk polyurethan fugemasse.

Beslag
Der anvendes systembeslag hvor dette er muligt.
Hængsler er varmgalvaniserede og indvendige beslag guleloxerede. Håndtag til topstyrede vinduer er matforkromede. Kantrigler til nødåbning og dobbeltdøre er hvid plastik eller forkromet, alt efter type. Sidehængte vinduer er med 2 hængsler på hver ramme, ved højder over 120 cm dog med 3 hængsler. Ved sidehængte vinduer er de yderste rammer oplukkelige. Øvrige rammer i 3 eller flere fags vinduer er faste. Døre monteres med 3 hængsler og 3-punkt lås. Terrassedøre og nederste halvdel af halvdøre er med matforkromet greb indvendig. Yderdøre og halvdøres øverste del er med 40 mm hul for montage af cylinder og håndtag som kun medleveres hvis det fremgår af ordrebekræftelsen.


Termoruder

Termoruder er standard med en U-værdi på ca. 1,1. Ved glasmontering forsegles indvendige hjørner med fugemasse. Udvendige glaslister er – efter fabrikkens valg – påstiftet med søm og monteret med notet tætsluttende gummiliste eller monteret med skjult sømning og topforseglet udvendig og indvendig med grå silikonefugemasse.
Glas og fyldninger fuges med grå silikone eller monteres med lister med sorte gummibånd. Fugen kan vælges med enkelte andre farver hvilket skal fremgå af ordrebekræftelsen for at være gældende. Overfladen på silikonen er maskinpåført og kan være let bølget. Endvidere kan der være spor efter reparationer efter maskinfugning.

Særlige elementer
Kipskydedøre: Gående del altid 1/2 elementbredde, dog max 160 cm
Hæveskydedøre: Gående del altid 1/2 elementbredde, dog max 190 cm
Er glasfalsmålet mindre end 250 mm, vil glaslisterne blive påstiftet med synlige søm. (sømpistolen kan ikke være der).

Udvendige vinduer og døre af mahogni
Specifikationer som ovenstående, med følgende ændringer:
Karme, rammer og sprosser er fremstillet af mahognitræ hjemkøbt med deklaration for kvaliteten. Træfugtigheden er 12 % (+/- 2%). Ændringer i elementernes fugtighed kan forårsage væsentlige skader. Frisede fyldninger er laminerede eller af krydsfiner, alt efter type.
Elementerne er overfladebehandlet med hårdttræsolie før beslåning og glasmontering.
Ved maling af mahogni kan der senere opstå farvegennemslag og der vil være oprifter og porehuller.

Udvendige vinduer og døre i PVC
Vinduespartiet tilbyder også vinduer og døre fremstillet i PVC. Plastvinduer og døre er fremstilles med superlavenergi termoruder med varme kanter. Varme kanter er ensbetydende med at U værdien i glasset er forbedret fordi afstandsprofilerne er fremstillet af plast eller rustfrit stål som er særligt isolerende i forhold til fx aluminium.
PVC elementerne produseres som udadgående elementer eller som drejekip.
Karm dybden er 120mm eller 70mm.